Gratis quickscan

Bent u al voorbereid op het loonkostenvoordeel 2018?

Per 1 januari 2018 vervangt het loonkostenvoordeel (LKV) de premiekortingen. In dit artikel leggen we u graag uit welke stappen u moet nemen om goed voorbereid 2018 in te gaan. Bent u benieuwd hoe deze verandering tot stand is gekomen? Lees dan het artikel Van premiekorting naar loonkostenvoordeel. Of bent u benieuwd wat het LKV precies inhoudt? Lees dan dit artikel. Voor premiekortingen die in 2018 door zouden lopen, geldt er een overgangsregeling. Alleen premiekortingen die op 31 december 2017 worden toegepast, gaan over in het loonkostenvoordeel. Dit betekent dat vóór 31 december 2017 uw administratie met betrekking tot premiekortingen op orde moet zijn. Anders kunt u niet optimaal gebruik maken van deze overgangsregeling.

Waar moet uw administratie aan voldoen?

Voor de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer worden weinig concrete eisen gesteld in de wet.  Dit in tegenstelling tot de premiekorting oudere werknemer. Voor deze premiekorting dient een doelgroepverklaring aanwezig te zijn. Deze dient vóór 31 december 2017 in uw bezit te zijn. Premiekortingen die correct onderbouwd zijn, mogen toegepast worden. Deze kunnen nog tot en met 31 december 2017 met terugwerkende kracht toegepast worden in het salarissysteem.

Past u de premiekortingen op de juiste manier toe?

Ook de premiekortingen die op dit moment al toegepast worden, moet u als werkgever controleren. Zorg ervoor dat de premiekortingen op de juiste categorie toegepast worden en ga na of alle onderbouwing volledig is. Het gebruiken van een onjuiste categorie leidt tot geen of een onjuiste uitbetaling van het loonkostenvoordeel in 2018.

Premiekortingen met terugwerkende kracht alsnog toepassen

Ondanks dat de premiekortingen vanaf 1 januari 2018 in zijn geheel gaan veranderen is het wél mogelijk om met terugwerkende kracht premiekortingen over de jaren voor ingang van de Wtl toe te passen. Echter lopen deze niet door naar 2018, omdat deze premiekortingen op 31 december 2017 niet ‘aan’ stonden. Alleen het deel vóór 1 januari 2018 kan dan nog gecorrigeerd worden.

Meer informatie?

Bent u benieuwd of u de premiekortingen op de juiste manier toepast of bent u benieuwd of u premiekortingen met terugwerkende kracht kunt toepassen? Wij helpen u graag! Neem contact op met uw accountmanager,  Jurgen Brouwers (088 – 5600 793) of Mirella de Jong (088 – 5600 783).

Terug naar overzicht

OAZ subsidieadvies | Copyright 2020 Online marketingbureau Dutch Blue Online marketingbureau