Gratis quickscan
21 nov

Loop geen subsidie Praktijkleren mis! Controleer de praktijkovereenkomsten op leerweg!

Opleiden van werknemers

Voor een juiste subsidieaanvraag dient u goed bij te houden welke leerweg een medewerker in opleiding binnen uw organisatie volgt. In het MBO zijn drie leerwegen, namelijk de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), de beroepsopleidende leerweg (BOL) en ten slotte de 3e leerweg. Doorgaans volgt een BOL’er (stagiair(e)) een korte periode beroepspraktijkvorming en een BBL’er (leerling) een langere periode. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Uit ervaring weten wij dat medewerkers die een BBL-praktijkovereenkomst hebben soms door werkgevers gezien worden als medewerkers die de BOL-variant volgen. Maar let op: een stagiair(e) met een BBL-praktijkovereenkomst kan vaak wel gewoon mee in een subsidieaanvraag!

Praktijkovereenkomst als leidraad

Welke leerweg een medewerker in opleiding volgt, is te herleiden uit de praktijkovereenkomst. Als een medewerker een BBL-opleiding volgt in de zorg- en welzijnsector, komt de medewerker wellicht in aanmerking voor de subsidieregelingen Stagefonds zorg en Praktijkleren. U kunt dus voor een medewerker die een BBL-opleiding volgt mogelijk twee subsidies aanvragen, mits u de juiste onderbouwing kunt overleggen. Het is daarom belangrijk dat u een goed overzicht heeft van wie welke opleiding volgt en goed de praktijkovereenkomsten te controleren.

Controle door OAZ subsidieadvies

Uiteraard kan OAZ u hierbij goed ondersteunen. Ons controleproces bestaat onder andere uit het controleren en afbakenen van de juiste doelgroep. Dit doen wij door het analyseren van personeels-, stagiairs- en leerlingenlijsten, waarbij wij steeds de praktijkovereenkomsten toetsen, zodat u er zeker van bent dat u geen subsidie misloopt.

Meer informatie?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer weten over hoe u het beste het administratieproces voor de subsidieregelingen Stagefonds en Praktijkleren kunt inrichten? Neem dan contact op met uw accountmanager of Thomas Pillen via 088-5600700.

Terug naar overzicht

Thomas Pillen

Productmanager

OAZ subsidieadvies | Copyright 2017 Online marketingbureau Dutch Blue Online marketingbureau