Gratis quickscan
21 sep

Opleiden loont!

Opleiden van werknemers

Zowel in de miljoenennota als de begrotingen van VWS en OCW blijkt dat ook de komende jaren opleiden loont. In de periode 2017 – 2021 wordt er 275 miljoen beschikbaar gesteld voor het scholen van personeel in de verpleeghuiszorg. Daarnaast lijkt het er sterk op dat de regeling Praktijkleren verlengd gaat worden tot en met 2022.

Omdat verpleeghuizen tijd nodig hebben om goed personeel te werven op de krapper wordende arbeidsmarkt en personeel deels nog opgeleid moet worden, blijft de overheid investeren in scholing. Deze kosten worden in 2018 gedekt binnen de VWS-begroting, daarna is het aan het volgende kabinet om te bepalen hoe de kosten worden gefinancierd.

 

Verlenging Praktijkleren?

Het ministerie van VWS heeft onlangs al de regeling Stagefonds zorg verlengd tot en met 31 juli 2021. Nu lijkt het er sterk op dat ook de regeling Praktijkleren verlengd zal worden tot 2022. De regeling Praktijkleren loopt in ieder geval nog tot 1 januari 2019, maar dit jaar werd al duidelijk dat de regeling zou worden geëvalueerd. In de begroting van OCW lijkt men echter al voor te sorteren op een verlenging. Hier staat de regeling al opgenomen tot en met 2022. Of dat ook waarheid zal worden is dus nog even afwachten.

 

Blijf op de hoogte!

OAZ subsidieadvies volgt het nieuws voor u op de voet. Zodra duidelijk is hoe de 275 miljoen euro zal worden verdeeld en of de regeling Praktijkleren wordt verlengd informeren wij u direct. Onze klanten profiteren daarnaast van Mijn OAZ. Als klant kijkt u direct mee in het subsidiedossier voor de regelingen Stagefonds en Praktijkleren. Ook kunt u met onze specialisten sparren over uw opleidingen en hoe maximaal gefinancierd kunnen worden.

 

Meer informatie over hoe opleiden loont? Neem contact op met Thomas Pillen via tpillen@oazsubsidie.nl of 088-5600763.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Thomas Pillen

Productmanager

OAZ subsidieadvies | Copyright 2017 Online marketingbureau Dutch Blue Online marketingbureau