Praktijkleren aanvragen

Praktijkleren

Per 1 januari 2014 is de subsidieregeling Praktijkleren van kracht. Werkgevers worden via deze regeling gestimuleerd om meer praktijkleerplaatsen aan te bieden. Met de subsidie krijgen werkgevers een tegemoetkoming in de kosten die zij maken voor de begeleiding van een leerling of student.

De subsidie via deze regeling is voor diverse doelgroepen beschikbaar, van BBL leerling tot Promovendi:

  • Vmbo-leerlingen in het voortgezet beroepsonderwijs via een basisberoepsgerichte leerweg, ingericht als leerwerktraject;
    Let op: vanaf schooljaar 2017-2018 ook voor de leerwegen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs en entree in het VMBO.
  • Mbo-leerlingen die een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen;
  • Hbo-leerlingen die een duale of deeltijd hbo-opleiding volgen in de techniek, landbouw en natuurlijke omgeving;
    Let op: voor schooljaar 2018-2019 geldt deze regeling ook voor de opleidingen in de gezondheidszorg en gedrag en maatschappij.
  • Werknemers die promotieonderzoek of een opleiding tot technologisch ontwerper doen op grond van een overeenkomst tussen een private werkgever enerzijds en een universiteit of een instituut van de NWO of de KNAW anderzijds (Promovendi).

Je kunt per leerling per schooljaar maximaal € 2.700,- per leerwerk plek ontvangen zolang de subsidieregeling ongewijzigd blijft. Aanvragen kunnen jaarlijks vanaf 2 juni en vóór 16 september 17.00 uur ingediend worden bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), het uitvoeringsorgaan van de overheid. Een juiste controle van de onderbouwing is van steeds groter belang gezien het aantal aanvragen ieder jaar weer stijgt. Dit blijkt uit het Regioplan Beleidsonderzoek Subsidieregeling Praktijkleren 2014-2018.

Wat kan OAZ subsidieadvies voor jou betekenen?

Om subsidie aan te mogen vragen is het van belang dat er een goede administratie aan de aanvraag ten grondslag ligt. De mogelijkheid bestaat dat de RVO jouw administratie controleert tot wel 5 jaar na indienen van de aanvraag. Onze dienstverlening start met het in kaart brengen van de juiste doelgroep(en) binnen jouw organisatie. Vaak komen wij tegen dat leerlingen of stagiaires niet worden aangevraagd omdat er misverstanden zijn over de regeling. Vervolgens verzamelen wij de administratieve onderbouwing voor jou en dragen zorg voor een juiste projectadministratie. Dat doen wij uiterst nauwkeurig. Sinds 2014 blijkt uit de controles van RVO dat 99,5% van de door ons aangevraagde subsidie de controles van RVO doorstaat. Op basis van deze administratie zal de aanvraag worden opgesteld en ingediend. De begeleiding bij een eventuele controle behoort standaard tot onze dienstverlening.

Komt jouw organisatie in aanmerking voor subsidie?

Denk je dat jouw organisatie in aanmerking komt voor de regeling Praktijkleren, maar weet je het niet zeker? Of is jouw administratie op dit moment niet voldoende om een aanvraag in te kunnen dienen? OAZ kan jou in veel situaties helpen. Wil je  meer informatie over Praktijkleren? Neem dan contact op met Suzie Rohling. Je kunt een mail sturen naar srohling@oazsubsidie.nl of bel 088-5600700.

Factsheet downloaden

Downloaden

Meer informatie over Praktijkleren ontvangen?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u binnen 24 uur terug!

Verzenden

SubsidieAudit Cure&Risk

De SubsidieAudit Cure&Risk van OAZ subsidieadvies biedt u de zekerheid dat subsidies en kostenbesparingen waarvoor u in aanmerking komt optimaal benut worden.

Meer informatie?

SubsidieManagement

Met SubsidieManagement profiteert u optimaal en zorgeloos van alle subsidies en kostenbesparende maatregelen op personeelsgebied. Wij begeleiden u daarbij altijd van aanvraag tot eindverantwoording.

Meer informatie?

SubsidiePlan

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorg. Het is steeds moeilijker geworden om plannen en strategische doelen gefinancierd te krijgen.

Meer informatie?

OAZ subsidieadvies | Copyright 2020 Online marketingbureau Dutch Blue Online marketingbureau