SectorplanPlus

SectorplanPlus

In de periode 2017-2021 stelt het Ministerie van VWS 320 miljoen euro beschikbaar via het SectorplanPlus voor de cofinanciering van opleidingstrajecten in de sector Zorg en Welzijn. Het grootste deel hiervan is gereserveerd voor de verpleeghuissector (260 miljoen euro).

Via het SectorplanPlus kunnen zorgorganisaties subsidie aanvragen voor opleidingstrajecten die zich richten op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers en opscholing binnen de organisatie. Het betreft opleidingstrajecten voor professionals in de sector Zorg en Welzijn die werkzaam zijn in de cliëntenzorg (primaire proces) en scholingsactiviteiten gericht op het toerusten van werk- en/of praktijkbegeleiders.

Activiteiten die in aanmerking komen voor subsidie SectorplanPlus zijn:

• Kwalificerend Beroepsonderwijs: mbo beroepsbegeleidende leerweg (BBL);

• Kwalificerend Beroepsonderwijs: hbo duaal;

• Training en opleiding: lang (minimaal 16 dagen);

• Training en ontwikkeling: middellang (vanaf 5 tot en met 15 dagen);

• Training en ontwikkeling: kortdurend (tot en met 4 dagen);

De subsidie kan aangevraagd worden bovenop de middelen die je ontvangt vanuit het Stagefonds en Praktijkleren.

De regeling is sinds het eerste tijdvak flink aangescherpt. Zo is het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) een verplicht onderdeel geworden en worden organisaties op regionaal niveau geacht invulling te geven aan dit plan.

Wat kan OAZ voor jou betekenen?

In de afgelopen jaren heeft OAZ subsidieadvies veel kennis en ervaring opgebouwd met de aanvraag en projectadministratie van regionale sectorplannen. Dit leverde naast de gerealiseerde subsidiegelden een nauwe samenwerking op met de regionale werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen door heel het land.

Dankzij onze kennis en ervaring met subsidies vanuit de regionale sectorplannen kunnen wij al op korte termijn jouw aanvraag verzorgen. Wij inventariseren uw activiteiten en stellen tijdig de aanvraag op. Daarnaast adviseren en ontzorgen wij met betrekking tot de verplichte projectadministratie. Kortom, optimaal resultaat met een minimale inspanning voor jouw organisatie. Uiteraard monitoren wij continu de voortgang van het project zodat je altijd inzicht hebt in de financiële resultaten.

Meer informatie over SectorplanPlus?

Mocht je meer informatie willen over SectorplanPlus of ben je benieuwd naar wat OAZ voor jou kan betekenen met bijvoorbeeld een algemeen subsidieplan? Neem dan contact op met Lotte van der Giessen. Je kunt een mail sturen naar lvdgiessen@oasubsidie.nl of bel 088-5600700.

Factsheet downloaden

Downloaden

Meer informatie over SectorplanPlus ontvangen?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u binnen 24 uur terug!

Verzenden

SubsidieAudit Cure&Risk

De SubsidieAudit Cure&Risk van OAZ subsidieadvies biedt u de zekerheid dat subsidies en kostenbesparingen waarvoor u in aanmerking komt optimaal benut worden.

Meer informatie?

SubsidieManagement

Met SubsidieManagement profiteert u optimaal en zorgeloos van alle subsidies en kostenbesparende maatregelen op personeelsgebied. Wij begeleiden u daarbij altijd van aanvraag tot eindverantwoording.

Meer informatie?

SubsidiePlan

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorg. Het is steeds moeilijker geworden om plannen en strategische doelen gefinancierd te krijgen.

Meer informatie?

OAZ subsidieadvies | Copyright 2020 Online marketingbureau Dutch Blue Online marketingbureau