Gratis quickscan

WVA Management -afdrachtvermindering onderwijs

Tot en met 2013 was het mogelijk om een korting toe te passen op de loonheffing via de afdrachtvermindering onderwijs. Mede door veel onrechtmatig gebruik van de regeling is deze mogelijkheid per 1 januari 2014 komen te vervallen.

Met deze regeling heeft de overheid gestimuleerd om het bedrijfsleven diverse doelgroepen een kans te geven binnen het bedrijfsleven aan de slag te gaan. Het voornaamste gebruik van deze regeling was het toepassen van de WVA onderwijs voor medewerkers die een BBL opleiding volgden of voor stagiaires op niveau 1 en 2 van het mbo.

De Belastingdienst controleert de afgelopen jaren streng op toepassing van de WVA onderwijs. Ervaring leert dat het voor veel organisaties lastig is om per categorie waarvoor de WVA onderwijs toegepast mag worden de juiste onderbouwing in bezit te hebben. Een reden hiervoor is dat de voorwaarden de afgelopen jaren niet altijd gelijk zijn geïnterpreteerd door de Belastingdienst. Dit resulteert voor verschillende organisaties in het terug betalen van ontvangen gelden.

Niet alle organisaties zijn hiermee akkoord gegaan wat heeft geleid tot diverse rechtszaken. Belangrijkste stap is dat het toepassen van de afdrachtvermindering onderwijs voor een deel van een opleiding (opleiding tot deelkwalificaties) rechtmatig is. Daarnaast is het belang van een volledige administratie des te groter geworden. Zowel jijzelf als de Belastingdienst hebben de mogelijkheid om de WVA onderwijs over 2011 tot en met 2013 te controleren en te corrigeren.

Wat kan OAZ voor jou betekenen?

OAZ subsidieadvies controleert graag jouw WVA onderwijsdossier. Wij brengen jouw volledige doelgroep in kaart, analyseren of alle mogelijkheden zijn benut en brengen eventuele risico’s in beeld. De risico’s proberen wij tot een minimum te herstellen en eventueel aanvullende gelden worden door ons onderbouwd en nog aangevraagd. Jouw volledige dossier wordt vervolgens door onze specialisten besproken met de Belastingdienst, zodat jouw WVA onderwijsdossier afgesloten kan worden.

Meer informatie?

Twijfel je of jouw administratie een controle van een Belastingdienst doorstaat? Of heb je vragen over de toepassing van eventuele deelcertificaten binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag jouw situatie en kijken naar een passende oplossing. Voor vragen kun je terecht bij Carina Holmes via 088-5600700 of mail cholmes@oazsubsidie.nl.

Factsheet downloaden

Downloaden

Meer informatie over WVA Management -afdrachtvermindering onderwijs ontvangen?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u binnen 24 uur terug!

Verzenden

SubsidieAudit Cure&Risk

De SubsidieAudit Cure&Risk van OAZ subsidieadvies biedt u de zekerheid dat subsidies en kostenbesparingen waarvoor u in aanmerking komt optimaal benut worden.

Meer informatie?

SubsidieManagement

Met SubsidieManagement profiteert u optimaal en zorgeloos van alle subsidies en kostenbesparende maatregelen op personeelsgebied. Wij begeleiden u daarbij altijd van aanvraag tot eindverantwoording.

Meer informatie?

SubsidiePlan

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorg. Het is steeds moeilijker geworden om plannen en strategische doelen gefinancierd te krijgen.

Meer informatie?

OAZ subsidieadvies | Copyright 2017 Online marketingbureau Dutch Blue Online marketingbureau