Gratis quickscan
19 okt

UPDATE! De subsidieregeling Praktijkleren 2019 is uitgebreid!

Opleiden van werknemers

Afgelopen Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat de regeling van Praktijkleren in 2019 wordt verlengd. Ander goed nieuws is dat de subsidieregeling nu ook wordt uitgebreid! Dit maakte minister van Engelshoven van OCW 12 oktober jl. bekend.

Maar wat verandert er nu precies?

Uit een eerdere evaluatie die gehouden is door Regioplan, blijkt dat er behoefte is om de subsidieregeling uit te breiden met  HBO opleidingen gericht op Zorg en Welzijn.
De regeling gold tot en met schooljaar 2017-2018 alleen voor HBO opleidingen in de categorie Landbouw en Natuurlijke Omgeving en Techniek. Nu worden daar de onderdelen Gezondheidszorg en Gedrag en Maatschappij aan toegevoegd. Dit betekent dat er voor onder andere de opleidingen Psychologie, Management in de Zorg en Personeel en Arbeid. Ondanks dat er twee onderdelen bij de subsidieregeling zijn bijgekomen, blijft het normbedrag van maximaal €2.700 per leerling per jaar hetzelfde.

HBO duaal & deeltijd

De onderbouwing voor de HBO duaal en HBO deeltijd blijven hetzelfde, namelijk:

  • De hbo opleiding is opgenomen in het Croho-register;
  • U dient in het bezit te zijn van een getekende praktijkovereenkomst (getekend door u, de onderwijsinstelling en de student);
  • U dient administratie bij te houden waaruit blijkt dat er begeleiding heeft plaatsgevonden;
  • Aan-/afwezigheidsregistratie.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over de wijziging Praktijkleren? Of heeft u andere vragen over deze subsidieregeling? Neem dan gerust contact met ons op: 088-5600700 of stuur een mail naar info@oazsubsidie.nl

Terug naar overzicht
OAZ subsidieadvies Thomas Pillen

Thomas Pillen

Productmanager

OAZ subsidieadvies | Copyright 2017 Online marketingbureau Dutch Blue Online marketingbureau